Je 'Hogere Zelf'

Gepubliceerd op 16 mei 2023 om 21:44

Wat is dat eigenlijk het ‘Hogere Self’?

Zijn we niet gewoon een lichaam met een eigen personaliteit? Nee, gelukkig zijn wij veel meer dan dat. Ieder van ons heeft een hoger aspect van het 'zijn'. En natuurlijk noemen wij dit het ‘Hogere Zelf’. Sommige noemen het ook wel het ‘Overzelf’ of ‘Overziel’.

Wie en wat is het Hogere Zelf?
Het Hogere Zelf is onze bron van intelligentie en wijsheid. Alleen doet het zijn naam geen eer, want het heeft geen vleugje van het ‘zelf’ zijn, het heeft namelijk geen eigen identiteit in vergelijking tot onze persoonlijkheid. Hoe dan ook, het dient als een gids voor onze persoonlijkheid of ego. Er wordt gezegd dat het een deel van onze ziel zou zijn dat niet mee geïncarneerd is in een nieuw leven. Maar wel ergens in het universum aanwezig is.

Kun je dit ongrijpbare hogere zelf dan wel bereiken?
Jazeker, meestal wordt het gedaan door middel van meditatie of een andere veranderde bewustzijnstoestand.

In contact komen met je ‘Hogere Zelf’

Wanneer je naar een willekeurig radiostation luistert, ga je eerst naar een bepaalde frequentie om op de juiste zender te komen. Dat zelfde doe je als je naar de televisie kijkt en zapt naar een andere zender. Het is de frequentie wat bepaald wat je op dat moment hoort of ziet.

Onze hersenen werken ongeveer op dezelfde manier, alleen hebben wij maar twee zenders waar we op kunnen intunen, het Ego-station en
het Hogere Zelf-station. Het Ego station is het station waar je gedachten zijn geprogrammeerd, die al onze beperkende overtuigingen bevatten die onze angsten creëren. Het is onze gewonde zelf, ons valse zelf, het beschermde zelf dat we leerden te zijn toen we opgroeiden en manieren moesten vinden om controle te hebben over het krijgen van liefde, het vermijden van pijn en het veilig voelen. 

Het staat niet open voor nieuwe informatie en ook niet voor de waarheid. Het Hogere Zelf-station dat is het station dat de onbeperkte informatie uit het universum aanboort, informatie die de geprogrammeerde geest te boven gaat. Het Hogere Zelf-station maakt gebruik van de Bron van waarheid die er altijd is om ons te leiden in ons hoogste goed.

Hoe stem je je frequentie af op je Hogere Zelf-station?

We hebben allemaal een "draaiknop" gekregen die ons afstemt op de lage frequentie van ons Ego Station, of op de hoge frequentie van ons Hogere Zelf Station. Deze draaiknop is onze INTENTIE.
We hebben slechts twee intenties om uit te kiezen:

  • De intentie om liefde te krijgen en pijn te vermijden met een vorm van controlerend gedrag.
  • De intentie om te leren over het liefhebben van onszelf en anderen.

De intentie om controle te hebben over het krijgen van liefde en het vermijden van pijn verlaagt onze frequentie en houdt ons vast in onze beperkte geest, onze ego-geest. Wanneer we deze intentie/frequentie kiezen, zitten we vast in het denken van de gedachten, de leugens en het ondernemen van de liefdeloze acties die angst, bezorgdheid, depressie, schuldgevoel, schaamte, stress, woede, jaloezie, wrok, enzovoort veroorzaken. De ego frequentie is de frequentie van slachtoffer zijn. We kiezen deze frequentie wanneer we de intentie kiezen om controle te hebben over het krijgen van liefde en het vermijden van pijn.

Op elk moment kunnen we van gedachten veranderen en de intentie kiezen om te leren, over wat in ons hoogste goed en het hoogste van allemaal is. We kunnen ervoor kiezen om meer te weten te komen over onze ego-geest in plaats van erin vast te blijven zitten. Op het moment dat we de intentie kiezen om over liefde te leren, verhogen we onze frequentie en hebben we toegang tot het hogere zelfstation. Dit is als het verlaten van de beperkingen van onze pc en het internet op, maar dan beter. Hoewel sommige informatie op internet waar is en andere niet, is alle informatie die we ontvangen van het Hoger Zelf station waar, het komt van de 'bron van waarheid'.

 

Het enige dat ons ervan weerhoudt om voor het Hoger Zelf station te kiezen, is onze verslaving aan controle. De ego-geest wil controle over onze gevoelens, over de gevoelens en acties van anderen, en over de uitkomst van dingen. Wanneer je verlangen naar controle groter is dan je verlangen om liefdevol te zijn voor jezelf en anderen, en groter dan je verlangen om in waarheid te leven, blijf je vastzitten in het ego station.

Het ego station vertelt ons dat we controle kunnen hebben over dingen waar we eigenlijk geen controle over hebben, anderen en resultaten. Hoewel we met verschillende verslavingen enige controle over onze gevoelens kunnen hebben, leidt dit alleen maar tot meer ongeluk. Onze gevoelens zijn een innerlijk geleidingssysteem dat ons laat weten wanneer we in ons denken en gedrag op de goede weg zijn of niet, dus het onderdrukken ervan met verslavingen leidt alleen maar tot meer pijn.

Je zult grote vreugde ontdekken wanneer je de intentie kiest om te leren hoe je van jezelf en anderen kunt houden en toegang krijgt tot de ongelooflijke informatie die van jou is wanneer je bent afgestemd op je Hogere Zelf Station.

Het Hogere Zelf is de stem van de Ziel

Als we naar de pijn in de wereld om ons heen kijken, zien we veel dingen die we heel graag willen helen en veranderen. Veel van die dingen lijken ons vermogen om te beïnvloeden en te veranderen te boven te gaan.

Er is één ding dat we aan onszelf kunnen veranderen. We kunnen diep naar binnen kijken en dichter bij de waarheid komen van wie we zijn. Door dit te doen, gaan we voorbij de beperkingen van onze persoonlijkheid en begint de wereld om ons heen te transformeren. Het ontstaan van stralende vreugde en liefde is besmettelijk.

Je Hogere Zelf leren kennen is een liefdevolle en krachtige manier om dichter bij genezing en zelfrealisatie te komen. Het Hogere Zelf weet alles van ons en ziet het grotere geheel. Het kent al onze vorige levens, onze dromen, frustraties, relaties, onze verschillende persoonlijkheden, de lessen die we leren, alle mogelijke keuzes, het verleden en onze potentiële toekomst. Het Hoger Zelf kan een geweldige gids zijn. Stel je eens voor dat je de mogelijkheid hebt om alles duidelijker te zien, de vreugde en veiligheid te voelen van de wetenschap dat je keuzes je naar jouw hoogste goed brengen!

Terwijl we voor uitdagingen staan ​​en moeilijkheden overwinnen, voelen we ons vaak eenzaam, geïsoleerd of verkeerd begrepen door anderen. Door je Hogere Zelf bij het dagelijkse leven te betrekken, zul je je geliefd, gekoesterd en diep begrepen kunnen voelen. Je Hogere Zelf is er altijd voor je, op een manier die een ander mens niet kan zijn. Het staat altijd klaar om je alle aandacht te geven die je nodig hebt, altijd liefdevol, heeft je hoogste goed in gedachten en leidt je steeds dichter naar de onbeperkte bron.

Naarmate we groeien en evolueren, merken we soms dat onze persoonlijkheid niet genoeg is om ons uitgebreide, overvloedige Zelf te ondersteunen. We voelen en kennen de mogelijkheid van echt welvarend leven, maar onze oude patronen van denken en doen geven ons niet de begeleiding die we nodig hebben om onze spirituele idealen te verwezenlijken en ons leven te transformeren. We hebben een manier nodig om onze weg te vinden door de dagelijkse realiteit van het leven, op een manier die de expansieve verlangens van onze Ziel ondersteunt. Het Hogere Zelf is de stem van de Ziel. Het creëren van een beste vriend-relatie met je Hogere Zelf kan onmiddellijke en inzichtelijke hulp bieden voor de uitdagingen van het dagelijks leven.

Met ons Hogere Zelf als navigator kunnen we relaties met anderen verdiepen door middel van ziel tot ziel communicatie. 

Eerder onoplosbare problemen en conflicterende relaties kunnen worden geheeld en problemen worden opgelost. De liefdesverbinding tussen zielen overstijgt alle persoonlijkheidsverschillen. Het Hogere Zelf ziet ook alle groeikansen, waardoor je je ervaringen op een liefdevollere en vreugdevollere manier kunt gebruiken. Deze diepe, uitgebreide gemeenschap met het Zelf is een van de meest krachtige en directe manieren om toegang te krijgen tot het vermogen van de Ziel om je te helpen met al je keuzes. De ervaring is ook buitengewoon mooi en diep intiem. Intiemer dan welke menselijke relatie dan ook. Wie zou je beter kunnen kennen en meer van je houden dan het wezen waarvoor je op deze aarde bent gekomen?

Deze intimiteit met het Hogere Zelf is wat zovelen zoeken in een soulmate. Het aangeboren verlangen naar voltooiing, om bij je wederhelft te zijn, degene die in het begin der tijden voor jou is gemaakt, degene met wie je voor altijd zou moeten zijn. Dat is je eigen ziel.

Stel je even voor dat je nu in staat bent om die wonderlijke eenheid hier en nu te voelen, te proeven, aan te raken en te kennen. Eindelijk is hier de eindeloze liefde waar je naar op zoek was, die dit menselijke bestaan ​​overstijgt. Kijk diep in die oude ogen en zie alleen de waarheid van liefde die naar je terug schijnt en weet dat dit de wijze is altijd bij je geweest. Je hart gaat open als je het vertrouwen voelt dat voortkomt uit echte toewijding. Terwijl je hart zich verder opent, sta jezelf toe om te worden omarmd door dit grote wezen van liefde en helder licht. Voel de kracht, schoonheid, kracht en liefde van deze oeroude door je heen stromen. Je eigen hart kent de waarheid; je weet wie dit is je Ziel.

Voel hoe je hart ernaar roept. Nodig het uit om in je hart te stromen en het te omarmen. Een diep vertrouwen en herkenning ontstaat als je zielsenergie je hart vult. Je weet dat deze verbinding bekend is, van het licht, van de bron. Geheime herinneringen worden nu onthouden. Luister met je hart, je Ziel spreekt nu. Woorden van bemoediging, hoop, liefde, zachte, rustgevende zinnen die je dichterbij brengen. Zie hoe verheugd dit wijze wezen is om je te zien, prachtige kleuren en helder licht uitstralend. Het heeft op je gewacht, gewacht op deze vereniging, gewacht om eindelijk met jou samen te smelten.

Hoe lang heb je op dit moment gewacht? Hoe vaak heb je deelgenomen aan deze voltooiing? De jaren van gescheidenheid drijven weg terwijl je de extase van ware liefde ervaart.

Om je ware zelf op deze manier te ervaren is een geweldig geschenk en een grote dienst aan onze kostbare planeet. Iedereen kan leren naar binnen te keren en te communiceren met het Zelf. De beloningen kunnen verbazingwekkend zijn. Met oefening blijft het hart zich openen, het genezingsproces versnelt, het leven wordt vreugdevoller en de wereld om ons heen begint te veranderen. Intimiteit met het Ware Zelf zuivert het hart waardoor je je eigen ware, overvloedige aard kunt ervaren. Het ontdekken van pure vreugde en echt geluk hoeft niet moeilijk te zijn. Er is alleen een gewillig hart en oefening voor nodig.

 

Ik hoop dat je dit een leuke en leerzame blog vond laat het vooral weten hieronder in de reacties.
En als je de liefde verder wilt verspreiden deel deze blog op je socials. 

Warme groet, Debbie
Namasté

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.